Kuře na pivu

28. listopadu 2012 v 11:29 | Fíková
Moje máma o víkendu pekla kuře na flašce od piva. Sofi mi pořád dokola povídala, jak to bylo dobré. Tak jsem si řekla, že to taky zkusím.
Koupila jsem flašku černého piva a jedno chlazené kuře.
Flašku jsem zbavila nálepek, otevřela a postavila na plech, který jsem opatřila pečícím papírem. Kuře a brambory jsem o osolila, šlo by použít jakékoliv další koření.

Troubu jsem nastavila na 170 stupňů na horkovzduch a kuře instalovala do trouby.

Hodinu a dvacet minut se to peklo. Máma mi dala tip, že černé pivo občas dělá ve skenici krustu, tak ať jednou za čas pročistím hrdlo láhve špejlí - ještě, že jsem to udělala :))

Toto foto je asi deset minut před koncem pečení

Když kuře zezlátlo, tak jsem troubu vypnula a nechala jídlo ještě chvíli dojít.

Chutná to báječně, moc se mi líbí, že to kuře neleží ve šťávě a je upečené ze všech stran.
 


Komentáře

1 gllambition gllambition | Web | 28. listopadu 2012 v 11:37 | Reagovat

vyzerá to smiešne :D  :D

2 fikovic fikovic | 28. listopadu 2012 v 11:40 | Reagovat

to opravdu vypadá, tak jsem se při instalaci kuřete cítila.. no dost nepatřičně :D

3 Emilka Emilka | 28. listopadu 2012 v 11:41 | Reagovat

Fakt to vypadá legračně, ale určitě to vyzkouším.

4 kočička kočička | Web | 28. listopadu 2012 v 16:20 | Reagovat

Kuřátko je k nakousnutí,moc lákavý pohled,jen na fotce vypadá nerovnoměrně opečené,bez kůrčičky :-(,na dolní půlce,už jsem tenhle zajímavý recept četla,i v několika obměnách,od pana Polreicha s plechovkou.A když se kuře nacpe jablíčky a polévá černým pivem,chutná také moc dobře.A ještě přidat trochu medu.
Dobrou chuť :-)

5 fikovic fikovic | 28. listopadu 2012 v 16:33 | Reagovat

To je pravda. Ale ve výsledku je křupavé celé. Mé mamince se povedlo lépe - taky dée pekla :)

6 Ali Ali | E-mail | Web | 28. listopadu 2012 v 20:33 | Reagovat

Již jsem o tom slyšela, ale ještě nevyzkoušela. Ale asi brzy vyzkouším. Mám ráda jídla "z jednoho hrnce".

7 danialexi danialexi | 29. listopadu 2012 v 16:15 | Reagovat

Vypadá velmi dobře, řeknu to manželovi, když tak rád vaří, ať mi to upeče. :-)

8 Mirek Mirek | Web | 17. února 2015 v 16:12 | Reagovat

Takže to pivo se vypařuje a tím jako dodává chuť tomu kuřeti? No sice to vypadá lákavě, ale měl bych strach, aby to neprasklo. Asi zůstanu u grilovaného kuřete a k tomu nějaké pěkně vychlazené pivečko. Pořídil jsem si na zahradu chlazení od Lindru, tak se těším na léto.

9 pompier pompier | Web | 8. září 2016 v 5:54 | Reagovat

půjčka bez registru liberec :-D

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama